Vollegrond

Nieuws

TriColore en paarse asperge moeten nieuwe consument verleiden

1 aspergeras, maar dan wel met 3 verschillende kleuren en met 2 verschillende smaken. Omdat deze asperges ook simpel te bereiden zijn, is het een uitgelezen product om nieuwe consumenten kennis te laten maken met asperges, aldus adviseur Maurice Deben van zaadfirma Bejo.

Peen en bieten zijn er in alle kleuren van de regenboog, met paprika zijn bonte combinaties mogelijk, maar met asperges blijft het overgrote deel van het aanbod beperkt tot ‘wit’. Zonde, vindt Deben. Juist met asperge is meer mogelijk, bijvoorbeeld in driekleurige uitvoering. waarvoor Deben liever de beter rollende aanduiding ‘TriColore asperge’ gebruikt. “Snel te bereiden, en bovendien mooi om te zien.”

Basis is Cumulus

De basis is het ras Cumulus. Die wordt geteeld als groene asperge, met een bovengronds deel van 15 centimeter. Bij de oogst wordt de asperge op 10 centimeter onder de grond gestoken. Het bovenste deel van het product is uiteraard groen, het overgangsdeel tussen de boven- en ondergrond is paars, en het onderste deel is traditioneel wit. “Telers kunnen er direct mee aan de gang en de consument ook, want het is in principe niet nodig de TriColore te schillen.

Vlnr: Ras Erasmus, TriColore asperge, ras Cumulus en ras Bacchus. - Foto: Bejo
Vlnr: Ras Erasmus, TriColore asperge, ras Cumulus en ras Bacchus. - Foto: Bejo

Paarse asperges van ras Erasmus

Eveneens voor het gemak van de (nieuwe) consument, zijn de paarse asperges van het ras Erasmus, aldus Deben. Het zijn asperges die, zonder koken, direct in salade verwerkt kunnen worden en daarnaast geschikt zijn voor op de bbq en om te wokken. Erasmus is bovendien 100% mannelijk, zodat zich geen planten met bessen ontwikkelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.