Vollegrond

Nieuws

Agrotop komt met grove-druppeldop voor pulsmodulatiesysteem

De Duitse doppenfabrikant Agrotop heeft een reeks doppen in verschillende afgiftematen ontwikkeld voor toepassing op spuiten met pulsmodulatiesystemen (pms).

Agrotop rekent erop dat deze Softdropdoppen in de 90% driftreductieklasse vallen bij 3 bar werkdruk. Voor Nederland moet dit nog onderzocht worden. De doppenrange van Agrotop is deze week te zien op de Franse landbouwmechanisatiebeurs Sima in Parijs.

Werking van driftmodulatiesysteem

Bij een driftmodulatiesysteem wordt – bij een gelijkblijvende werkdruk – de dop met een hoge frequentie geopend en gesloten. Door de verhouding te wijzigen tussen de tijd waarin de dop gesloten en geopend is, verandert de afgifte, echter zonder dat daarbij de druppelgrootte verandert.

Een manier om het aandeel driftgevoelige druppels in een spuitdop te verminderen is het inlaten van lucht in de dop. De lucht wordt dan door venturiwerking in de dop gezogen. Dit kan echter niet in combinatie met een pulsmodulatiesysteem.

Tweekamerdop

Agrotop loste dit op door een met een tweekamerdop, met 2 naast elkaar liggende kamers. Hier komt verder geen luchtaanzuiging bij kijken.

De doppen zijn leverbaar in de (ISO)-afgiftemaat 04, 06, 08 en 10, deze afgifte-indeling past bij gebruik van de doppen in een conventionele spuit met de afgifteregeling op druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.