Vollegrond

Nieuws

Witlof heeft stijgende lijn weer te pakken

Sinds de lage prijzen van eind augustus/begin september zat de prijs voor witlof gedurende ongeveer een week in de lift. Na toch weer een prijsdaling gaat het sinds 20 september weer beter en de verwachting is dat die betere prijsvorming zich wel handhaaft.

Eind augustus was het niveau 40 tot 60 cent voor de sortering Kort Grof, daarna liep het op naar circa € 1 op 11 september. Helaas was de opleving van korte duur. Op 18 september noteerde BelOrta 55 cent en op 19 september ZON fruit & vegetables 32 cent. Sindsdien gaat de prijsvorming weer bergopwaarts, met name door het momenteel wat lagere aanbod. Op 1 oktober was de klokprijs bij BelOrta € 1,84 en op 2 oktober € 1,67. Bij ZON ging de prijs deze week van 57 cent op 30 september naar € 1,40 per kilo op 3 oktober.

Prijstrend

In vergelijking met vorig jaar verloopt de prijsvorming vanaf half september vergelijkbaar, met op de Belgische veilingen oplopende prijzen richting € 1,80 per kilo. In 2018 was de prijstrend vanaf begin oktober tot circa 20 november stijgende, weliswaar met flink wat pieken en dalen. Op 21 november werd € 2,64 genoteerd. In 2018 was de prijsvorming aanmerkelijk beter dan in 2017. Toen lagen de prijzen in de periode tussen eind september en 20 november tussen 80 cent en € 1,15; met soms een enkele piek daarboven.

Of registreer je om te kunnen reageren.