Vollegrond

Nieuws

Exportgroei groente fastfood na overname Hessing

Groentesnijderij Hessing Supervers neemt uienverwerker Peter CV over uit Dinteloord, leverancier van gesneden uitjes aan grote fastfoodketens in Europa.

De overname vergroot de afzet aan buitenlandse fastfoodketens. Hessing Supervers heeft haar positie op de markt voor belevering van fastfoodketens al versterkt de laatste jaren. In 2015 nam Hessing McDonalds-leverancier Van Gorp Greenfood over. Rond dat jaar kocht Hessing ook de aandelen van The Greenery terug en werd het geheel zelfstandig.

Grootste fastfoodketens

Met de overname van Peter CV komt Hessing bij veel meer restaurants binnen. Het bedrijf Peter CV heeft leveranciersrelaties met een aantal van de grootste fastfoodketens in landen als Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Ierland, België en Nederland, blijkt uit de website van Peter CV. McDonalds is al een grote klant van Hessing in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Slowakije.

Kwaliteitsverbetering

Financieel directeur Wouter Harlaar zei eind 2018 in het blad Financieel Management dat McDonalds bij het uitschrijven van tenders ook Hessing vraagt om in steeds meer landen te leveren. Met de uienproducten van Peter CV ontstaan logistieke voordelen en mogelijk nieuwe leveranciersrelaties. De omzet van Peter CV bedraagt € 9 miljoen tegen een omzet van meer dan € 200 miljoen voor Hessing. De winst van Hessing bedraagt circa 2 tot 3 procent van de winst, stelde Harlaar in Financieel Management. De firma Peter CV zal onder de paraplu van Hessing zelfstandig opereren. De dertig medewerkers van Peter CV blijven werkzaam op de productielocatie in Dinteloord. Hessing verwacht door de concentratie van uienverwerking in Dinteloord een kwaliteitsverbetering.

Of registreer je om te kunnen reageren.