Vollegrond

Nieuws

Pop Vriend Seeds breidt zaadpakhuis uit

Pop Vriend Seeds in Andijk heeft de uitbreiding van hun zaadpakhuis officieel in gebruik genomen. Het zaadpakhuis is met 2.500 vierkante meter uitgebreid en op het dak liggen 800 zonnepanelen.

Naast 800 zonnepanelen op het dak, is het nieuwe zaadpakhuis voorzien van goede isolatie en in heel het pand is voorzien van energiezuinige ledverlichting die automatisch in- en uitschakelt. Ook bevat het zaakpakhuis een speciaal geconditioneerde cel zodat ruimte huren tot het verleden behoort. Pop Vriend Seeds exporteert zaad naar meer dan 100 landen. Met gewassen als bonen, suikermais, spinazie, snijbiet en rode biet zijn ze in veel markten een top 3 speler.

Spinazie seminar 26 september

Tijdens de open dagen van 24 tot 28 september organiseert Pop Vriend Seeds een speciaal seminar voor klanten over spinazie, het gewas waarin de zaadfirma op dit moment wereldmarktleider is. Diverse sprekers delen de nieuwste inzichten over de markt, innovaties in het veredelingsproces en zaken als ziekteresistentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.