Doorgaan naar artikel

Plannen voor bouw grootschalige ‘labour hotels’

Van Dijck Groenteproducties en Otto Work Force hebben beide plannen ingediend bij Gemeente Horst aan de Maas voor grootschalige huisvesting van seizoenarbeiders. In totaal gaat het om 700 slaapplaatsen op 2 locaties.

Van Dijck Groenteproducties wil in America op de plaats van het voormalige Proefstation voor Champignons huisvesting bouwen voor 300 seizoenarbeiders. Otto Work Force heeft plannen voor een zogenoemd labour hotel, zoals de uitzendorganisatie het noemt, dat op Greenport Venlo plaats moet bieden aan 400 seizoenarbeiders.

Gezien de urgentie en de professionele opzet van de plannen toont het college van B en W van de gemeente Horst aan de Maas zich in principe bereid mee te werken aan de uitvoering van de plannen voor deze 2 grootschalige locaties. Volgens De Limburger moeten de aanvragen daarvoor nog officieel worden ingediend.

Alleen seizoenarbeiders

Wethouder Birgit op de Laak zegt dat de huisvesting bedoeld is voor mensen die tijdelijk in Noord-Limburg verblijven voor het uitvoeren van seizoenswerk. Het gaat dus niet om permanente huisvesting. Beide voorzieningen zijn tijdelijk van aard, volgens Op de Laak zijn beide voorzieningen dus tijdelijk voor de duur van maximaal 10 jaar.

Aantal voorwaarden

Het college van B en W werkt alleen mee als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo moet er constant toezicht zijn, mag de (verkeers)veiligheid niet in het geding komen en moeten de initiatiefnemers zelf in gesprek gaan met (het beperkte aantal) omwonenden op beide locaties.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin