Vollegrond

Nieuws

Neerslagtekort stabiel, maatregelen blijven nodig

Dankzij de regen van de afgelopen weken is het neerslagtekort stabiel.

Handhaving beregeningsverbod

Toch zijn de problemen door de droogte nog niet voorbij. De rivierafvoeren en de grondwaterstanden blijven laag. Ook zijn er nog steeds veel meldingen van botulisme en is er in de kustgebieden en het IJsselmeer nog sprake van verzilting. Verschillende waterschappen in het zuiden en oosten van Nederland handhaven nog steeds hun beregeningsverboden, om te voorkomen dat het grondwater nog meer zakt.

Stormseizoen

Waar mogelijk gaan de waterschappen weer over tot de normale beheersituatie. Rijkswaterstaat zet de peilen van het IJsselmeer en Markermeer uiterlijk medio oktober weer op het winterpeil in verband met het komende stormseizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.