Vollegrond

Nieuws

Bonduelle meldt leveringsproblemen bij ‘Fresh-Cut’

Groenteverwerker Bonduelle loopt tegen leveringsproblemen aan bij zijn salade- en groenteproductie. Dit komt door de aanhoudende hitte.

Bij bijna alle groenten die Bonduelle van zijn telers krijgt aangeleverd, ligt de productie zo’n 30% lager dan geraamd. Bij de aanvoer van verse, snelgroeiende bladgewassen rekent Bonduelle pas vanaf half september weer op een normaal aanvoerniveau te zitten, volgens Fruchtportal.de.

Om het gat in de aanvoer te vullen, zoekt Bonduelle binnen zijn netwerk naar leveranciers in heel Europa die aan de kwaliteitseisen van de groenteverwerker kunnen voldoen.

Extra beregenen

Bij de meeste gewassen die Bonduelle verwerkt, heeft de hitte en opgedroogde rivieren en beken geleid tot tragere groei. Bovendien is de bodem waarin geplant of gezaaid moet worden te droog als er geen mogelijkheden voor beregening zijn. Daar waar die mogelijkheden er wel zijn, betekent het beregenen veel extra werk.

Bonduelle zegt alles in het werk te stellen om ondanks alle problemen geen concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van het eindproduct. Eind augustus wordt opnieuw de balans opgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.