Vollegrond

Nieuws

Trips blijft een gevaar in de uienteelt

Met nog altijd droog weer in de prognoses, blijft de plaag trips gevaarlijk in uien.

In droge omstandigheden is er minder gewasgroei, een sterkere tripsontwikkeling en minder opname van systemische middelen.

Doordat de insecten er al vroeg bij zijn dit seizoen is, naast de schade die kan worden aangebracht, ruimte ontstaan voor een extra generatie. Dat meldt Mark Ermers, adviseur vollegrondsgroenten bij Bayer CropScience.

Extra risico op schade aan eind van uienteelt

“Dit vanwege kortere cyclusduur”, legt hij uit. “Dat betekent een extra risico op schade aan het eind van de uienteelt. Voor andere waardgewassen van deze tripssoort, zoals sluitkool, spruitkool en prei, kan dit betekenen dat de druk hoger is dan gebruikelijk. Al met al reden om trips zo vroeg mogelijk te bestrijden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.