Vollegrond

Nieuws

IJsbergsla en veldsla belangrijkste Duitse bladgewassen

In Duitsland stond in 2017 zo’n 14.650 hectare aan bladgewassen.

Weinig veldsla in Nederland

Na ijsbergsla en veldsla volgen in het rijtje van bladgewassen rucola, romanasla en kropsla met ieder 11% van het areaal. De cijfers zijn door het BZL (Bundesinformationszentrums für Landwirtschaft) bekendgemaakt. IJsbergsla is al jaren het meest geteelde bladgewas in Duitsland. Opvallend is de tweede plaats voor veldsla, dat in Nederland in de vollegrond weinig geteeld wordt. De rest van het areaal komt voor rekening van lollo rossa en lollo bionda, eikenbladsla, andijvie en radicchio.

Top 5 deelstaten

In Duitsland staan de meeste bladgewassen in de deelstaat Rheinland-Pfalz. Daarna volgen Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg, Niedersachsen en Bayern. In deze deelstaten staat 82% van het totale areaal.

Ontwikkelingen

Qua ontwikkeling in areaal is er een stijging te zien bij rucola, romana- en veldsla. De overige bladgewassen blijven constant in areaal. De stijging bij romanasla komt vooral voor rekening van Little Gem en de nieuwe soort SalaRico, een kruising tussen ijsbergsla en romanasla. Het BZL constateert verder dat snijslasoorten zoals babyleaf en Salanova toenemende belangstelling genieten.

Of registreer je om te kunnen reageren.