Vollegrond

Nieuws

Celstraf voor toelaten drugs in koelcellen

De rechtbank Oost-Brabant heeft een eigenaar van een loods en koelcellen tot 8 maanden gevangenisstraf veroordeeld na een drugsvondst.

De man moet geweten hebben van de kortstondige stalling van chemicaliën en attributen om amfetamine te maken. De verdachte claimde een man mondeling te hebben toegezegd groente te kunnen opslaan in zijn koelcellen.

Inval

Tijdens een vakantie zou dat zijn beslag krijgen rond de jaarwisseling. Vier dagen nadat de verdachte terug was van vakantie vond de politie-inval al plaats en de rechter oordeelt dat de man geweten moest hebben van de activiteiten in zijn loods, gezien de zwaar chemische lucht die er geroken werd en de toegang die hijzelf had tot de loods. De advocaat van de verdachte vroeg om vrijspraak en bij bewezen verklaring voor een taakstraf voor de verdachte, vanwege zijn beperkte rol in de drugsproductie.

Hogere straf geëist

De rechter oordeelt dat het om het medeplegen van een drugsdelict gaat, verweven met zware criminaliteit. Daar hoort een gevangenisstraf bij. De officier van justitie vroeg om een gevangenisstraf van 12 maanden. De straf viel in dat opzicht lager uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.