Vollegrond

Nieuws

HelloFresh nadert winstgevendheid

De bezorger van maaltijdpakketten HelloFresh heeft minder verlies geleden.

Het Duitse concern verhoogde de omzet afgelopen jaar met de helft, waarbij vooral de inkomsten in de Verenigde Staten sterk groeiden. Dit jaar verwacht HelloFresh voor het eerst winstgevend te worden. Dat moet in het vierde kwartaal gebeuren.The Greenery is in Nederland leverancier van groente en fruit voor bezorgdiensten HelloFresh en Picnic.

Ook biologische en glutenvrije maaltijden

De omzetgroei van HelloFresh voor het hele jaar moet uitkomen op 25% tot 30%, waarbij die in het huidige kwartaal nog hoger uitvalt. Om de groei in de VS te versnellen, nam HelloFresh woensdag nog Green Chef over. Deze branchegenoot richt zich op maaltijdboxen met biologische ingrediënten en kan ook klanten bedienen die bijvoorbeeld veganistisch of glutenvrij eten.

The Greenery is in Nederland leverancier van groente en fruit voor bezorgdiensten HelloFresh en Picnic.
The Greenery is in Nederland leverancier van groente en fruit voor bezorgdiensten HelloFresh en Picnic.

Omzet EU circa € 400 miljoen

In 2017 wist het bedrijf het verlies ruim € 12 miljoen terug te brengen: van € 82,6 miljoen in 2016 tot € 70,1 miljoen in 2017. De omzet van HelloFresh kwam vorig jaar uit op € 905 miljoen. Daarvan kwam meer dan de helft uit de VS, waar de opbrengsten met 90% groeiden ten opzichte van 2016.

Of registreer je om te kunnen reageren.