Vollegrond

Nieuws

Delphy zet in op rassenonderzoek bataat

In 2018 gaat Delphy zowel op kleigrond als op zandgrond een rassenproef aanleggen met zoete bataat. Delphy zal de rassenproeven aanleggen volgens een statistisch betrouwbaar protocol.

De rassenproef wordt aangelegd in het kader van het project ’Kennisnetwerk zoete bataat’. Daarin kijkt Delphy ook naar de marktpotentie van lokaal geteelde zoete aardappel en is het bezig met het versterken van internationale contacten rond dit gewas.

Beoordeling proef 2017

In 2017 voerde Delphy op drie verschillende locaties al onderzoek uit naar verschillende rassen zoete bataat. Daarbij werden de productie en kwaliteit beoordeeld. De rassen zijn vervolgens in de bewaring gegaan. Tevens is het suikergehalte bepaald. De rassen zullen na de bewaring nog een keer beoordeeld worden, evenals het effect van het ondergaan van een ‘curing’ periode. Daarna wordt nog een smaaktest gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.