Doorgaan naar artikel

Rechter: strenge regels snijderij personeel juist

Een groentesnijderij mag een personeelslid ontslaan na het meenemen van overschotten, omdat hij daarmee hygiëneregels overtreedt.

Dat blijkt uit hoger beroep voor het Gerechtshof Amsterdam in een zaak tussen een groentesnijderij en een medewerker. De rechter weegt het meenemen van derving zo zwaar dat de man moet afzien van een transitievergoeding.

Risico’s volksgezondheid

Een lagere rechtbank achtte het vergrijp eerder niet zo groot en zag af van het weigeren van een transitievergoeding. In hoger beroep weegt de rechter het wegnemen van een aantal salades zwaarder. De snijderij stelde in dat hoger beroep dat het wegnemen van derving leidt tot ontslag omdat het risico’s meebrengt voor volksgezondheid. Ook het imago van het bedrijf loopt daarbij gevaar. Alleen onder strenge voorwaarden kunnen medewerkers in gekoelde tassen salades meenemen. De partij waar het hier om ging stond op de parkeerplaats om te worden vernietigd.

Cultuur bedrijf

De medewerker stelt van collega’s te hebben vernomen dat de partij kon worden meegenomen en dat dit eerder gebeurde. In hoger beroep wijst de rechter deze verklaring af. De snijderij had een eerder waarschuwing aan de medewerker laten meewegen in het ontslag. Daarbij had een uitzendkracht onder zijn toezicht in een kuubkist gestaan en de hygiëneregels overtreden. De ontslagen medewerker had de kuubkist uit de productielijn moeten halen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin