Doorgaan naar artikel

Veiling verdedigt telers tegen ‘malafide handel’

Handelspartners van Veiling REO in Roeselare vragen de veiling op te treden tegen de handelswijze van een andere groep handelaren.

Volgens voorzitter Rita Demaré van REO heeft een aantal ‘malafide handelpartners’ misbruik gemaakt van telers door ze op oneigenlijke manier los te weken van de veiling en nadelige seizoenscontracten te laten tekenen. Het gaat om telers die zowel telen voor de industrie- als de versmarkt. Demaré: “Het losweken van producenten van hun coöperatie onder de dreiging gecontracteerde industriegroente niet af te nemen of zwaar te tarreren, hoort niet thuis in de 21e eeuw en getuigt van platvloers opportunisme. Als coöperatie zullen we er dan ook alles aan doen om onze leden-producenten die met dergelijke praktijken geconfronteerd worden daadwerkelijk te verdedigen.” Demaré zegt dat in het voorwoord van het ledenblad REO Actueel.

‘Harde aanpak’

De goedwillende handelsbedrijven vragen volgens Demaré de veiling deze praktijken hard aan te pakken. Daarbij verwacht de veilingvoorzitter veel van het ketenoverleg over eerlijke en transparante handel. Zo is online te controleren of een teler lid is van de veiling. “Onbegrijpelijk dat enkele handelaren uit de regio deze tool nog nooit gebruikt hebben.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin