Doorgaan naar artikel

Duitse teler koopt de 10.000e AspergeSpin

Het Duitse Spargelhof Werner heeft de 10.000ste AspergeSpin van Engels Machines in Panningen gekocht.

Het teeltbedrijf uit Deinste kocht er 10, waaronder dus de 10.000e oogsthulpmachine die Engels Machines in 19 jaar heeft verkocht. Inclusief de 10 nieuwe werkt Werner met circa 80 AspergeSpinnen op een areaal van ruim 150 hectare.

Op de asperge- en aardbeibeurs in Karlsruhe droeg Engels Machines de 10.000e AspergeSpin officieel over aan Spargelhof Werner. De teler werkt al circa 12 jaar met AspergeSpinnen. Zijn areaal van ruim 150 hectare oogst hij komend jaar met circa 80 AspergeSpinnen, verdeeld over zo’n 15 percelen. De benodigde energie voor het opladen van de accu’s betrekt Werner uit zonne-energie.

Het bedrijf bevindt zich in het Noord-Duitse Deinste, nabij Hamburg. Werner spreekt van een gemiddelde oogstprestatie van 30 kilo per uur en oogstkosten van 40 cent per kilo.
Lees verder onder de video

Verkoop in stroomversnellling

Engels Machines verkocht 19 jaar geleden de eerste AspergeSpin. Sinds de ontwikkeling van het M-bogensysteem in 2013 kwam de verkoop van AspergeSpinnen in een stroomversnelling. Sindsdien verdubbelde het aantal van 5.000 naar de nu bereikte mijlpaal van 10.000 stuks.

Donatie Kinderkankerfonds

Engels Machines en Spargelhof Werner hebben ter gelegenheid van deze gebeurtenis een donatie van € 5.000 gegeven aan het Duitse Kinderkankerfonds. Dat fonds ondersteunt kinderen en families die te maken krijgen met kanker bij kinderen met raad en informatie. Het fonds financiert ook onderzoek om de mogelijkheden op genezing te vergroten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin