Vollegrond

Nieuws

RVO: Nederlandse demolocatie tuinbouw in Zimbabwe

Nederlandse partijen in de tuinbouw zijn geïnteresseerd in kansen in Zimbabwe.

Zimbabwe was ooit een tuinbouwproducent van belang en het land heeft het in zich om dat in de toekomst weer te worden, na het vertrek van oud-president Mugabe. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert daarover vrijdag 2 februari een volgeboekte rondetafelsessie.

Demolocatie

Zimbabwe biedt kansen voor zowel tuinbouwleveranciers als importeurs vooral in de groente- en fruitsector. In Zimbabwe zijn de mogelijkheden tot uitbreiding en het professionaliseren van de tuinbouwsector erg groot, stelt RVO.

De overheidsdienst stimuleert de vorming van clusters van bedrijven in ontwikkelingslanden zoals Zimbabwe die samen een demolocatie openen. Zo’n zogenaamde ‘Centre of exellence’ biedt goede mogelijkheden voor demonstraties van technologie en training. Dit steunt ook de lokale sectorontwikkeling.

Springplank

Tegelijkertijd biedt dit een platform voor het Nederlandse bedrijfsleven om hun activiteiten in Zimbabwe op te starten of uit te breiden, schrijft RVO.nl. De dienst heeft financiële instrumenten voor het gezamenlijk opzetten van dergelijke activiteiten door private bedrijven en kennisinstellingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.