Vollegrond

Nieuws laatste update:29 sep 2017

Marktupdate: prijs witlof zakt weg

De witlofprijzen zijn na de redelijk verlopen maand september aan het dalen.

De witlofprijzen voor de klok van The Greenery zijn donderdag 28 september flink gedaald. De sortering grof leverde 51 cent op (27 september: 72 cent). De sortering middel 35 cent (26 september: 99 cent). Eerder deze maand werd met name de sortering grof beter betaald, met prijzen vlak onder of iets boven € 1 per kilo.

Ook voor de klok van ZON zakken de sorteringen kort grof en kort midden weg naar 53,5 en 52,5 cent, terwijl maandag 25 september nog mooie prijzen van € 1,29 en € 1,41 werden gehaald. De sortering lang wist vandaag een kleine plus te halen van 66 naar 70 cent. Voor alle drie de sorteringen geldt dat de afgelopen weken de klokprijzen vaak ruim boven € 1 lagen. Hetzelfde was in augustus het geval. Eerder deze zomer waren de prijzen veel lager.

In België vertoont de grafiek van de klokprijzen voor witlof bij Veiling Belorta eenzelfde curve. In 2016 was de maand september voor de witloftelers minder, maar stegen de prijzen juist eind september en vooral in oktober tot rond € 2. In 2015 was de lijn juist weer veel vlakker met prijzen van augustus tot en met oktober van rond € 1,50.

Of registreer je om te kunnen reageren.