Vollegrond

Nieuws

Gps gewild object voor diefstal

In de afgelopen week zijn er diverse meldingen gemaakt van diefstal van gps-systemen uit trekkers. De diefstallen werden gepleegd in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Bij zeker vier agrariërs op Tholen is vorige week het gps-systeem uit de tractor gestolen. Eerder was het in Woensdrecht ook al prijs, melden de regionale krant BN DeStem en De Telegraaf. Dagblad De Limburger meldt vijf diefstallen in het Midden-Limburgse Holst en drie in het Zuid-Limburgse Sluffert.

Criminalisering platteland

Volgens de LLTB passen deze diefstallen in het beeld dat het platteland steeds verder criminaliseert. Daarbij gaat het niet alleen om diefstal van gps-systemen, maar ook van diesel of beregeningssproeiers.

Een andere vorm van criminaliteit is het telen van hennep tussen asperges of mais. Dit jaar werden voor de opsporing daarvan in Limburg door de LLTB drones ingezet, omdat de inzet van helikopters door de politie een (te) dure aangelegenheid is. De Tweede Kamer houdt vandaag een debat over de particuliere inzet van drones bij de opsporing van hennep.

Of registreer je om te kunnen reageren.