Vollegrond

Nieuws

Niels Zuurbier nieuwe voorzitter vakgroep Vollegrondsgroente

LTO Nederland heeft Niels Zuurbier benoemd als nieuwe voorzitter van de vakgroep Vollegrondsgroente. De uit Heerhugowaard afkomstige Zuurbier neemt het voorzitterschap naar verwachting per 1 september over van Jan Roefs.

Niels Zuurbier teelt ijsbergsla, spitskool en rodekool op groentekwekerij Ursem-Zuurbier CV. Hij vindt het, net als zijn voorganger Jan Roefs, erg belangrijk dat de vollegrondsgroentetelers sterk vertegenwoordigd zijn in de landelijke belangenbehartiging. “Daar liggen kansen voor de hele sector en die moeten we benutten”, zegt Zuurbier. “Dat kan ik niet alleen. De energie en de input moet bij de telers vandaan komen en ik ga me daar hard voor maken.”

Soortgelijke overlegstructuur

Door het vervallen van de productschappen is een overlegstructuur weggevallen en daarvoor ziet Zuurbier kansen binnen LTO. “Een soortgelijke overlegstructuur zullen we weer moeten opbouwen. We moeten het nieuw leven inblazen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.