Vollegrond

Nieuws

Magnetisch spuitsysteem erkend voor driftreductie

Per 1 juli staat het magnetisch spuitsysteem van MagGrow op de TCT-lijst van erkende emissiebeperkende maatregelen.

Extra driftreductie

Bij een combinatie van het MagGrow magnetische spuitsysteem bij 3 bar druk en met 75% drift-reducerende doppen, geldt de combinatie als beperkende maatregel voor 90% driftreductie. Bij een 95% drift-reducerende dop is dat 97,5%. Tegelijkertijd is de spuitdruppel fijner, waardoor een betere bedekking en besparing op spuitmiddelen mogelijk is.

Eerste machine uitgeleverd

Het systeem is ontwikkeld door MagGrow en de werking is onderbouwd door Wageningen UR. Faber Agracentrum in St. Jacobiparochie heeft onlangs de eerste Agrifac spuitmachine voorzien van het systeem en uitgeleverd aan Maatschap Schuiling in datzelfde Friese dorp.

Of registreer je om te kunnen reageren.