Vollegrond

Nieuws

Peenplatform en Quality Carrots slaan handen ineen

Delphy Quality Carrots en het Peenplatform leggen gezamenlijk een onderzoeks- en demonstratieveld aan in Nagele.

Op een perceel van 3 hectare komen proeven te liggen rond ontwikkelingen op gebied van gewasbescherming, rassen, opkomstbehandeling en bemesting.

Alle veredelaars hebben zich verbonden aan het nieuwe initiatief. Ook hebben meerdere toeleveranciers en fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen onderzoeken en demonstraties aangelegd op het demoveld in Nagele.

In oktober zullen Quality Carrots en het Peenplatform samen een open dag organiseren. Dan komen alle onderzoeken en demonstraties aan bod. Verder zullen in winterbijeenkomsten de resultaten gepresenteerd en besproken worden. Ook het vakblad ‘v/d Grond’ zal verslag doen van de resultaten.

Keten bij elkaar brengen

Onderzoeks- en adviesbureau Delphy heeft Quality Carrots vier jaar geleden gestart. Speerpunten zijn zaadkwaliteit, bemesting en spuittechniek bij fungiciden. Het Peenplatform is een initiatief van LTO-kerngroep peen. Het brengt kennis van ketenpartijen bij elkaar en communiceert die op het Peenplatform. Het gezamenlijke initiatief maakt het nu mogelijk de hele keten bij elkaar te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.