Vollegrond

Nieuws 1 reactie

Boerenkoolburger en bloemkoolrijst strijden om voedingsprijs

Supermarktketen Jumbo en Albert Heijn nemen het tegen elkaar op in de Jaarprijs Goede Voeding.

Jumbo is genomineerd voor de prijs met de Boerenkoolburger van Sofine en AH met de groentespaghetti en bloemkoolrijst van Vezet. Daarnaast is Schouten Europe genomineerde met notenballetjes, de vleesvervanger Goodbite. De drie producten zijn door een vakjury uit 24 inzendingen gekozen.

Courgette-spagetti

AH ontwikkelde met leverancier Koninklijke Vezet de Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccolirijst. De van groente gemaakte producten zijn een alternatief voor rijst of pasta. Volgens de jury wordt het met deze producten makkelijker om meer groente te eten en kunnen ze daarom een grote impact hebben op het voedingspatroon.

Meer plantaardig voedingspatroon

De Jumbo/Sofine Boerenkoolburger is 100 procent plantaardig. De burger is gemaakt van gerookte tofu en groente, vooral boerenkool. De burger past in de Schijf van Vijf en sluit aan op hoofdrichtlijn van de Gezondheidsraad om te streven naar een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon.

Schouten Europe maakte volgens de jury een smaakvol vegetarisch gehaktballetje als vleesvervanger bij een maaltijd of als snack tussendoor. De basis van de balletjes wordt gevormd door noten, ook passend in het streven van de Gezondheidsraad naar vermindering van de inname van dierlijke eiwitten.

Eén reactie

  • P.H. Rechsteiner

    Er is al lang een champignonburger , ontwikkelt door Leo Koole , Directeur van het gelijknamige champignonteeltbedrijf. Leo verkoopt ook andere paddenstoelen en is de grootste in Noord-Holland en Noord Nederland. Jeroen Verheul moet daar maar eens naar toe gaan. Ik heb waarschijnlijk met de vader van Jeroen de R.H.T.S gedaan. Leo Koole is een oud LL van mij!

Of registreer je om te kunnen reageren.