Vollegrond

Nieuws

Drie middelen krijgen uitbreiding etiket

Het Ctgb heeft van een insecticide en twee fungiciden die worden gebruikt in de vollegrondsgroenteteelt het etiket uitgebreid.

Het insecticide BIO 1020 (metarhizium anisopliae strain F52) van Stichting Trustee Bijzondere Toelatingen heeft voortaan ook een toelating in peulvruchten, veldboon, witlofpennen, bladgroenten, wortel- en knolgewassen, asperge en kruidenteelt.

Het fungicide Signum (boscalid en pyraclostrobine) van BASF mag voortaan ook in de onbedekte teelt van boon met peul en in de onbedekte teelt van erwt met peul ter bestrijding van schimmels.

Het fungicide Revus (mandipropamid) van Syngenta Crop Protection mag voortaan ook worden toegepast in de teelt van sla, rucola en andijvie, veldsla. Er gelden nieuwe toepassingsvoorwaarden: het minimum interval tussen twee opeenvolgende bespuitingen in de onbedekte teelten wordt vergroot tot 21 dagen. Tevens gelden nieuwe waarschuwingszinnen voor gebruik in IPM systemen en voor resistentiemanagement.

Of registreer je om te kunnen reageren.