Vollegrond

Nieuws

Boer&Bunder 2.0 geeft nog meer data over percelen

De vernieuwde website van Boer&Bunder 2.0 geeft nog meer informatie over de 1,9 miljoen hectare landbouwgrond die Nederland telt. Dan gaat het over teelthistorie, grondsoort, grondwaterbeschermingsgebieden, no-fly zones en gebieden met natuurbeheer.

Boer&Bunder geeft inzicht in open datasets van de overheid, van de boer of tuinder of van Dacom. In één oogopslag toont de website informatie over 1,9 miljoen hectare landbouwgrond in Nederland. Met de doorontwikkeling van Boer&Bunder in 2.0 is er voor het eerst sprake van een betaalde versie. Voor € 150 per jaar kunnen gebruikers over flink meer datasets beschikken.

Gegevens op perceelsniveau bekijken

Naast de teelthistorie kan de gebruiker op perceelniveau zien wat de grondsoorten zijn, of het een grondwaterbeschermingsgebied betreft, of er sprake is van een no-fly zone voor drones, of dat er natuurbeheer op het perceel plaats vindt. De data worden niet alleen per perceel weergegeven, maar nu ook op landniveau. Nieuw zijn ook de kaartlaag met kadastrale percelen en visualisatie van actuele en historische satellietbeelden. In de vorm van een perceelsrapport kan de gebruiker de data per perceel downloaden in een pdf-bestand.

Boer&Bunder 2.0 is tot stand gekomen door een samenwerking van Dacom met Liters en Hackwerk Advies. De applicatie is mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.