Vollegrond

Nieuws

Nieuw biologisch middel tegen wortelvlieg op komst

Het biologische nematicide Nemguard DE op basis van knoflookextracten krijgt binnenkort een toelating in wortelen tegen aaltjes en de wortelvlieg.

Het is één van de groene middelen waarvan geprobeerd wordt ze versneld toegelaten te krijgen in het kader van de Green Deal. Het middel is volgens de middelenhandel een aanvulling, omdat de mogelijkheden om de wortelvlieg te bestrijden beperkt zijn.

Ontwerpbesluit ter inzage

De toelating wordt definitief, als derden zich niet tegen de toelating verzetten. Omdat het middel werkzame stoffen bevatten die nog niet eerder in Nederland zijn toegelaten, heeft het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB) vorige week het ontwerpbesluit tot toelating van Nemguard DE ter inzage gelegd. Als binnen twee weken geen zienswijzen worden ingediend, voorziet het CTGB een snelle toelating van het nieuwe middel.

Of registreer je om te kunnen reageren.