Vollegrond

Nieuws

Vooroverkantelaar beleeft primeur op ATH

De vooroverkantelaar van Vegniek werd op de beurs AgroTechniek Holland in Biddinghuizen als primeur gepresenteerd. Zoals de naam al aangeeft, kantelt het systeem kuubkisten voorover om ze te legen.

De vooroverkantelaar type BT301 van Vegniek was te zien in de stand van heftruckcentrum Post. Het bedrijf dat op de beurs ATH werd uitgeroepen tot beste servicebedrijf. Bij de vooroverkantelaar zijn door een nieuw soort van kantelmechanisme niet langer draaipunten nodig naast de kuubkist(en). Het systeem was genomineerd voor de Bronzen Sikkel 2016.

Technische gegevens

De kisten worden door de kantelaar op vier plaatsen geklemd. Daardoor is het systeem 'kistvriendelijk' en dat betekent een langere levensduur voor de kisten. De bovenklem kan ver achterover draaien, waardoor twee volle of vier lege kisten getransporteerd kunnen worden. Daarvoor is dan wel een 3,5 ton heftruck noodzakelijk.

De kiphoek is met 148 graden groot en het maximale hefvermogen 3.000 kilo. Het eigen gewicht zonder vorken is 750 kilo. De vooroverkantelaar is snel aan en af te koppelen aan zowel FEMII als FEMIII. Voor de aansluiting is 1 dubbelwerkende hydraulische aansluiting nodig.

De kosten, inclusief wegzetblok, bedragen 11.000 euro (excl. btw).

Of registreer je om te kunnen reageren.