Vollegrond

Nieuws 1100 bekeken

Marktupdate 15 augustus: Prei kruipt omhoog

De preiprijzen op de Nederlandse veilingen doen het na het weekend ietsje beter dan ervoor.

De sortering lang wit doet het bij ZON en bij The Greenery echter nog lang niet zo goed als in juli. In de tweede week van juli werden er klokprijzen gerealiseerd van meer dan een euro. Ook in de laatste week van juli gingen de preiprijzen weer omhoog naar bijna een euro.

Vandaag zitten we op of net boven de 60 cent. Donderdag en vrijdag was dat nog maar net meer dan 50 cent. Ook in mei en juni waren de prijzen doorgaans nog beter dan dat. Vorig jaar om deze tijd waren de prijzen voor lang wit de hele maand augustus en september tussen 40 en 60 cent om vervolgens in de wintermaanden rond of zelfs onder de 30 cent te gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.