Vollegrond

Nieuws

Winkelschap zonder verse spinazie

Het voorbeeld komt uit een filiaal van Albert Heijn in Eindhoven, maar het staat model voor de situatie van spinazie in de supermarkten. Als gevolg van alle ellende die er over de teelt heen ging, zal er voorlopig nog sporadisch spinazie in het schap liggen.

Janneke Goudwaard van Bakker Barendrecht bevestigt dat de bevoorrading van de filialen van Albert Heijn met spinazie op een zeer laag pitje staat. Hoeveel, of hoe weinig, er nog aan spinazie is ten opzichte van wat er normaal richting Albert Heijn gaat, kan ze niet zeggen. Ook de aanvoer van andere bladgewassen stokt, behalve die van ijsbergsla. Gouwaard benadrukt dat het niet specifiek om Albert Heijn gaat waar de problemen zich voordoen. Ook andere supermarkten, zoals Jumbo en Plus hebben nauwelijks spinazie.

Korte teelt

Een teler die buiten het getroffen gebied spinazie teelt, vindt het niet gepast om op de voor hem gunstige situatie te reageren. Hij geeft nog wel aan dat het voordeel van spinazie is, dat het een korte teelt betreft. Als er weer gezaaid kan worden, zullen de tekorten snel tot het verleden behoren.

Diepvries spinazie

Op de website van Albert Heijn staat spinazie nog wel vermeld met voordeelpakketten van 600 gram tegen € 2,29 euro. Ongewassen spinazie kost € 1,50 per 450 gram. Toch zal de consument die spinazie wil eten het momenteel moeten doen met spinazie uit de diepvries. Diepvries spinazie à la crème kost 91 cent voor 750 gram.

Of registreer je om te kunnen reageren.