Vollegrond

Nieuws laatste update:5 aug 2016

Temperatuursensor maakt beter foliemanagement mogelijk

Door het plaatsen van een temperatuursensor die op 4 diepten meet, is het mogelijk het wisselmoment van zwartwit folie in asperge nauwkeuriger te bepalen. De alarmfunctie waarschuwt als temperatuurlimieten overschreden worden en de temperatuursom helpt om de start van de oogst te bepalen.

Via een veilige en versleutelde dataoverdracht via de Bosch Cloud zijn de data van de Deepfield Connect thermometer van Bosch op iedere locatie en ieder tijdstip te raadplegen. De thermometer meet aan de oppervlakte en op 5, 20 en 40 centimeter diepte. De Deepfield Connect App geeft per veld een overzicht van de gemeten temperaturen en de weersverwachting en werkt ondersteunend bij het nemen van de beslissing om de folie al dan niet te draaien. De app kan gratis op een willekeurige aantal smartphones worden geïnstalleerd. De beheerder van de sensor kan deze vrijgeven voor al zijn medewerkers. Er wordt een keer per uur gemeten. De batterijen die vanaf 2017 gebruikt gaan worden, gaan tot 6 jaar mee.

Betere kwaliteit

Afgelopen seizoen hebben er een honderdtal sensoren in de praktijk gestaan. Het grote voordeel is volgens Thomas Lens van Deepfield Robotics (onderdeel van Bosch) een verbetering van de kwaliteit vanwege het tijdig draaien van de folie. Dat leidt tot minder roseverkleuring en minder losse koppen. Ook zou een exacte temperatuurmeting leiden tot hogere producties.

Kosten 320 euro

De benodigde box met sensor zijn te huur via www.deepfield-robotics.com. De kosten bedragen in totaal 319 euro per jaar. De gegevens blijven privé-eigendom, geheel naar de letter van de (strenge) Duitse wetgeving hieromtrent.

Of registreer je om te kunnen reageren.