Vollegrond

Nieuws

Veilingupdate 1 juni: IJsbergsla voor 5 cent

Dat er flinke aanvoer van ijsbergsla zou komen, was vorige week wel duidelijk. Dat het zo'n dramatisch effect op de prijsvorming zou hebben, werd niet voorspeld.

Bij ZON fruit & vegetables zakte begin vorige week de prijs van ijsbergsla al naar 25 cent per bol. Aan het einde van de week zette de prijsval door naar 12 cent en afgelopen maandag werd voor de klok voor slechts 5 cent gedrukt!

The Greenery

Bij The Greenery is het niet veel beter. Vandaag werd voor de sortering 50 kgx10 EPS voor de klok tussen 5 en 11 cent betaald. Gisteren was dat tussen 5 en 16 cent en eergisteren 22 cent. Vorige week werd af tuin 28 tot 30 cent betaald.

BelOrta

Bij BelOrta zakte de prijs voor de sortering X10FG VG 55 met 10 in een doos op 24 mei naar 8 cent. Vervolgens bleef de prijs tussen 11 en 13 cent hangen. Sinds 20 mei veilt BelOrta ook de sortering X8FG VG 75 met 8 in een doos. Die sortering haalt deze week tussen 25 en 29 cent, vorige week zakte het geleidelijk van 45 cent op maandag naar 29 cent op vrijdag. Op die dag steeg de aanvoer voor de klok naar zo'n 18 duizend colli, maandag was dat ongeveer de helft en gisteren weer 18 duizend. Van de sortering 10 in een doos wordt zo'n 2 duizend colli aangevoerd.

Kerend tij

De begin vorige week door een ijsbergslateler nog uitgesproken verwachting van een groot aanbod is dus werkelijkheid geworden, maar dat het zo dramatisch zou worden... Van de toen ook uitgesproken hoop op een aantrekkende markt, lijkt voorlopig dan ook geen sprake. Misschien dat de gevolgen van het overtollige water dat op plaatsen viel, in combinatie met wat zomerse weer in het vooruitzicht, het tij kunnen keren.

Vergelijk zelf de prijzen van diverse gewassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.