Vollegrond

Nieuws

Staatssecretaris Van Dam bekijkt gevolgen wateroverlast

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken heeft positief gereageerd op de uitnodiging van de LLTB om de gevolgen van de wateroverlast in Zuidoost Nederland persoonlijk te komen bekijken. De datum voor het bezoek wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Naar aanleiding van de extreme regenval de afgelopen drie weken heeft de LLTB staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) van het ministerie van Economische Zaken uitgenodigd de getroffen gebieden te bezoeken. Vandaag heeft Van Dam persoonlijk aan LLTB-voorzitter Léon Faassen laten weten gehoor te geven aan deze oproep en op korte termijn naar het zuiden af te reizen, laat de LLTB op haar website weten.

"Positief nieuws", zegt LLTB-voorzitter Léon Faassen in een eerste reactie. "De schade aan land- en tuinbouwgewassen in Limburg en Zuidoost Brabant is niet te overzien. We schatten in dat alleen al in Limburg voor enkele tientallen miljoenen euro's schade is aan gewassen zoals aardappels, bieten, spinazie, mais, asperges, courgettes, fruit, rabarber en ga zo maar door. De tropische hitte die er deze week aankomt, hakt er nog eens extra in. Voor veel ondernemers een ramp van ongekende omvang."

Het bezoek zal op korte termijn plaatsvinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.