Vollegrond

Nieuws

Marktupdate 29 juni: prei in rustig vaarwater

Op REO Veiling is de afgelopen 2 weken sprake van een licht dalende trend in de prijsvorming, terwijl op ZON fruit & vegetables de prijs een geleidelijk stijgende trend laat zien. Begin deze week zijn de prijsniveaus vergelijkbaar met klokprijzen rond 85 cent per kilo.

Vanaf vrijdag 17 juni zakte de klokprijs op REO Veiling van 1,12 euro voor de sortering 3-4 FLMW naar 83 cent op maandag 20 juni. Op woensdag 22 juni werd 96 cent genoteerd. Daarna zakte het weer tussen 82 en 87 cent deze week. Afgelopen maandag werd op de belangrijkste preiveiling 93 ton jonge prei aangevoerd en 16 ton losse prei.

Stijgende lijn

Bij ZON fruit & vegetables was het prijsniveau voor de sortering Lang Wit op donderdag 16 juni met 1,09 euro op een vergelijkbaar niveau dan bij REO Veiling. Op maandag 20 juni was sprake van een prijsdaling, waarna de prijs zich stabiliseerde met prijzen tussen 61 en 70 cent. Vanaf 23 juni zit de prijs weer in een geleidelijk stijgende lijn naar 85 tot 88 cent deze week. Bij ZON werd deze week dagelijks tussen 23 en 33 ton prei voor de klok gezet, exclusief bemiddeling.

De klokprijs van de sortering Kort Wit zit bij ZON fruit & vegetables sinds vrijdag 17 juni in een stijgende lijn van 54 cent op 17 juni naar 80 cent op 24 juni. Deze week zakt de prijs iets naar 75 cent gisteren.

Maak zelf prijsoverzichten

Of registreer je om te kunnen reageren.