Vollegrond

Nieuws

Kwaliteitskeurmerk RHP erkent eerste biostimulant

Het product Kernmix 100 van Orgapower heeft vanaf heden een ontheffing van RHP voor toepassing in RHP substraten. Het is de eerste biostimulant op de RHP lijst met B-producten.

De ontheffing houdt in dat het product per batch gecontroleerd wordt en gebruikt mag worden in alle RHP gecertificeerde substraten. RHP controleert het eindproduct en het hygiënisatieproces van Kernmix 100. De gebruiker kan vertrouwen op de fytosanitaire kwaliteit. Het product is veilig en schoon en een groeitest heeft aangetoond dat er geen risico's zijn voor een veilige toepassing. De werkzaamheid van Kernmix 100 is niet onderzocht door RHP.

Trichoderma op houtsnippers

Kernmix 100 bestaat uit een hoge concentratie Trichoderma harzianum Rifai stam T22 op gehygiëniseerde houtsnippers. Kernmix 100 wordt door de potgrond gemengd in een standaarddosering van 1% per volume. Volgens Orgapower ontstaat er door de toepassing van Kernmix 100 een mantel van schimmeldraden rond de wortel, die de mineralen- en wateropname door de wortels bevordert. Daarnaast is er minder ruimte voor schadelijke micro-organismen die in de bodem voorkomen.

RHP gecertificeerd

RHP gecertificeerde substraten geven garantie voor een optimale start van de teelt. Het biedt zekerheid dat het substraat voldoet aan de juiste kwaliteitseisen met betrekking tot water- en luchtgehalte, pH en bijvoorbeeld EC. Ook biedt het zekerheid dat het substraat zuiver en schoon is en dat er geen risico's zijn voor een veilige toepassing in de teelt. Het RHP keurmerk waarborgt de kwaliteit van teeltmedia in de keten, van grondstofwinning tot bewerking en aflevering bij de gebruiker op het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.