Vollegrond

Nieuws

Veilingupdate 4 mei: Preiprijs in stijgende lijn

Sinds 12 april lopen de prijzen voor de sortering 3-4 FLDW bij REO Veiling op. Toen werd met 31 cent per kilo een dieptepunt genoteerd, daarna liep het geleidelijk op om te pieken op 76 cent op 29 april. Daarna werd een dalende tendens ingezet die eindigde op 66 cent op 2 mei. Vandaag werd 77 cent aangetikt. De lijn bij de sortering 3-4 FLMW is hetzelfde met prijzen van 37 cent op 12 april, 76 cent op 29 april, 69 cent op 2 mei en 81 cent vandaag.

Nederlandse veilingprijzen

Ook bij The Greenery laat de sortering lang wit een geleidelijk stijgende lijn zien van 37 cent op 15 april naar 79 cent op 29 april. Vandaag deed I-1 Lang Baard 65 cent. Bij ZON fruit & vegetables lag de prijs in de dagen rond half april op 40 cent voor Lang Wit om te stijgen naar 71 cent op 29 april. Op 3 mei was dat 63 cent op vandaag 71 cent.

Snel de koelcel in

Telers die prei in de koelcel willen hebben, hebben dat veelal in de afgelopen twee weken al gedaan. Zo niet, dan moeten ze echt haast gaan maken om dat zo snel mogelijk af te ronden. Enerzijds ter voorkoming van snel vorderend schot en anderzijds omdat het proces van inkoelen de komende dagen meer tijd en kosten zal gaan vragen. De inschatting is dat er zeker niet minder prei in de koelcel terecht zal komen dan in andere jaren. Dat komt door de wat tegenvallende prijsvorming van winterprei. Daardoor hebben telers het rustiger aan gedaan met rooien. Ook zijn de producties door de zachte winter goed op peil gebleven. Specifiek is er niet meer prei geplant voor de bewaarteelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.