Doorgaan naar artikel

Veilingupdate 30 mei: Witlof stabiliseert

De veilingprijzen voor witlof hebben zich over het weekend heen voor de verandering eens een keer gestabiliseerd. Helaas voor de telers op een niet zo heel hoge prijs.

Witlof is een van de meest stabiel verkrijgbare producten, jaarrond in alle winkels waar groente en fruit te koop zijn. Desalniettemin vertonen de grafieken van de veilingprijzen voor witlof een nogal wiebelig beeld. De laatste drie maanden ging de prijs vier keer naar de euro toe en weer bovenuit. Maar ook waren er net zoveel dalen naar de 50 cent toe en er onderdoor.

Op dit moment variëren de klokprijzen in Nederland en België tussen de 77 cent (voor kort grof bij Belorta) en de 36 cent (sortering lang bij ZON). Die laatste sortering is ook de scherpste daler: vrijdag was ze nog 22 cent meer waard. Ook de sortering kort grof voor de klok van ZON deed het prijstechnisch niet goed, met een daling van 15 cent. Aan de aangevoerde volumes lag het niet, die waren gelijk aan vrijdag.

De voor de klok geveilde sorteringen bij Belorta, REO en The Greenery gaven prijzen te zien die weinig tot niets afweken van die van vrijdag.

Maak zelf prijsvergelijkingen op gfactueel.nl/prijzen

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin