Vollegrond

Nieuws

Studenten techniek helpen bij ‘Boer zoekt engineer’

Techniekstudenten aan de Fontys Hogeschool in Venlo gaan agrariërs in Noord- en Midden-Limburg helpen bij het oplossen van technische hulpvragen. Onder de naam ‘Boer zoekt engineer’ bieden studenten van Green TechLab, onderdeel van Fontys Hogeschool Venlo, sinds kort hun hulp aan.

Agrariërs die tegen technische uitdagingen aanlopen kunnen een beroep doen op techniekstudenten. GreenTechLab en het agrarische adviesbureau Arvalis begeleiden het project. Greenport Venlo en het Midden-Limburgse economische samenwerkingsverband Keyport 2020 ondersteunen volgens (Dagblad) De Limburger het initiatief.

Steeds meer techniek

"Door verschillende oorzaken worden technische vraagstukken in de agrarische sector vaak niet aangepakt", ziet projectleider Wim Winkelmolen van Arvalis. "Dat, terwijl techniek toch een steeds grotere rol speelt binnen de agrarische sector. Kijk maar naar de ontwikkeling van precisielandbouw en de inzet van robots en drones."

Inschakelen technische bedrijven

'Boer zoekt engineer' stelt studenten in staat hun kennis toe te passen in de praktijk van het bedrijfsleven. De rol van de studenten spitst zich toe op de ontwikkeling van technische vernieuwingen tot aan het punt van prototype en testfase. Vervolgens worden technische bedrijven erbij betrokken voor de doorontwikkeling. Een voorbeeld van wat deze aanpak kan opleveren is een apparaat dat bij het plukken van komkommers de bloemen op een goedkope en snelle manier verwijdert.

Of registreer je om te kunnen reageren.