Vollegrond

Nieuws laatste update:4 mei 2016

Plus supermarkt zet Gebroeders Gubbels groots in de krant

Promotie van asperge neemt steeds grotere vormen aan. Dat geldt letterlijk voor de paginagrote advertentie van Plus in samenwerking met de Gebroeders Gubbels uit Helvoirt. Die advertentie stond gisteren in onder meer Dagblad de Limburger.

"Bij Plus houden we van asperges. Daar wordt altijd een beetje duur over gedaan. Hebben ze het over 'de koningin van de groente'. Ze zouden ook goed zijn voor je liefdesleven en zo. Het zal allemaal wel. Die dingen zijn vooral hartstikke lekker. Zeker bij ons vandaan. Wij halen ze namelijk in het Oost-Brabantse Helvoirt, bij de gebroeders Gubbels. Mannen met een zachte g, die ontzettend zorgvuldig omgaan met hun kindjes (met hun personeel trouwens ook)."

Zo staat te lezen in een advertentie annex promotie-artikel voor de asperge. Naast de free publicity die de asperge in veel kranten en andere media toch al krijgt, pakken ketenpartijen uit met grote betaalde mediaruimte.

Het verhaal gaat verder. "De allereerste kistjes gaan op de veiling voor grof geld naar de sterrenrestaurants. Maar nu het seizoen eenmaal goed op gang is, kan iedereen ervan genieten. Helemaal nu de asperges bij Plus deze week in de aanbieding zijn. Zeg maar gerust bijna te geefs. Vers van het Brabantse land. Ze piepen nog een beetje wanneer je ze tegen elkaar wrijft. En bewaard in een vochtige theedoek in de groente-la blijven ze een dag of wat sappig en mals. Maar dan moet je ze echt eten. Je kan er alle kanten mee op."

En zo nog even door met een paar overbekende recepten.

Mix van reclame en meer

Een mooie mix van reclame voor het product, educatie van de consument, een factor emotie en een knipoog naar het imago van elitaire groente - die is er nu ook voor de 'gewone consument' - en de stereotype verhalen over asperge. Geschreven met een opmerkelijk luchtig taalgebruik. Hoe je er ook over denkt, het brengt asperge letterlijk en figuurlijk nadrukkelijk in beeld. Zeker voor die prijs van 2,49 euro per 500 gram. Ter vergelijking, bij Albert Heijn betaal je deze week 5,69 euro voor 500 gram! Jumbo en Jan Linders hebben ook actieprijzen van 2,99 euro voor 500 gram. Plus is deze week dus wel degelijk de goedkoopste.

Wie snijdt zich in de vingers?

De veilingprijzen: bij ZON fruit & vegetables kost de sortering AA I vandaag 7,45 euro per kilo een AAA I kost 5,85 euro. Bij The Greenery brengt AA I-S 9,45 euro op en A I-S 6,30 euro. Het hangt ervan af wat er voor die actieweken is afgesproken, maar bij deze veilingprijzen en actieprijzen lijken zich toch partijen in de vingers te snijden...

Maak zelf een overzicht van actuele veilingprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.