Vollegrond

Nieuws laatste update:30 mei 2016

Nieuwe toelatingen in courgette, prei en peen

Het Ctgb heeft het middel Reflect toegelaten als middel tegen schimmels in de onbedekte teelt van courgette, pompoen en peen. Infinito kreeg een toelating ter bestrijding van schimmels in onder andere prei en bosui.

Infinito van Bayer CropScience, met als actieve stoffen fluopicolide en propamocarb, kreeg een toelating in de onbedekte teelt van prei tegen papiervlekkenziekte. InFinito mag maximaal drie keer in de teelt van prei toegepast worden. Tussen twee behandelingen moet een interval zitten van 14 dagen. Het middel is in de teelt van sjalotten, bosui, knoflook en prei toepassing toegestaan vanaf het stadium BBCH 40 (begin ontwikkeling oogstbare vegetatieve plantdelen). De veiligheidstermijn in sjalotten is 7 dagen; in knoflook, prei en bosuit 14 dagen.

Toelagin Reflect

Reflect is een middel van Syngenta Crop Protection met als actieve stof isopyrazam. Dat middel bestrijdt met name echte meeldauw in courgette, pompoen en peen en pakt in peen ook Alternaria aan. Het middel heeft volgens Ruud Roeven van Syngenta een lange duurwerking en kan in peen het beste gebruikt worden als eerste middel in het spuitschema. De dosering is 1 liter per hectare. Er zijn maximaal twee toepassingen toegestaan per 12 maanden. Voor de bescherming van in water levende organismen zijn in de genoemde onbedekte teelten driftbeperkende maatregelen van toepassing.

In aardbei kreeg het middel Borneo van Sumitomo Chemical ook een toelating in de bedekte teelt van aardbei tegen (spint)mijten.

Of registreer je om te kunnen reageren.