Vollegrond

Nieuws

Groupon organiseert het eerste NK Asperge Steken

De website Groupon organiseert op 28 mei het eerste NK Asperge Steken. Het kampioenschap vindt plaats in Blaricum bij hoeve Boereblij. Het bedrijf teelt al sinds 60 jaar in Blaricum asperge.

Het NK Asperge Steken gaat tussen twaalf deelnemers, eentje uit elke provincie van Nederland. Geïnteresseerden konden zich tot 9 mei online bij Groupon aanmelden. De 'dealwebsite' heeft uit de aanmeldingen een selectie gemaakt van één deelnemer per provincie. Het deelnemersveld varieert van liefhebbers tot arbeiders tot de Aspergekoningin.

Wie binnen een kwartier het beste al het witte goud uit zijn baan van tachtig meter heeft gestoken, mag zich Nederlands Kampioen Asperge Steken 2016 noemen. De winnaar krijgt behalve de eeuwige roem als Nederlands beste ook een uitgebreid sterrendiner bij een Michelin-restaurant naar keuze aangeboden. Het kampioenschap is vooral bedoeld als ludieke start van enkele culinaire weken.

Op de website van Groupon zijn onder andere deals te sluiten voor lunches en diners met asperges.

Of registreer je om te kunnen reageren.