Vollegrond

Nieuws

Veilingupdate 25 april: Aspergeprijzen overleven weekend goed

De aspergeprijzen voor de diverse veilingklokken zijn door de bank genomen goed door het weekend gekomen. Na een dip vorige week maandag en dinsdag wijst het koude weer de weg omhoog.

De asperges brengen vandaag  het meeste op voor de klok van Belorta, met 9,18 euro voor de sortering AA. Wel een lichte daling ten opzichte van vrijdag toen de klok nog piekte naar 9,54 euro. AA Extra Wit bij ZON fruit & vegetables brengt bijna net zoveel op met 9,08 per kilo. De AA I van ZON steeg ook, van 6,55 vrijdag naar 7,20 euro vandaag.

De meeste andere sorteringen bij ZON gaan lichtjes hoger, zoals AAA wit van 6,33 op vrijdag naar 6,50 euro vandaag. Een dalende lijn is er voor de minst goed betaalde asperge, de sortering Grof II-2 die van 2,90 vrijdag naar 2,30 euro vandaag ging.

Beter dan voorgaande jaren

De klokprijzen zijn bijna het dubbele van wat ze vorig jaar in de laatste week van april waren en ook hoger dan ze in 2014 in dezelfde week waren.

Winkelprijzen

In de supermarkt gaan de asperges per kilo nu voor prijzen van 8,98 euro (AH in de bonus) en 9,98 euro(Jumbo, Plus en Jan Linders).

 

Zelf prijsgrafieken maken? Klik hier

Of registreer je om te kunnen reageren.