Vollegrond

Nieuws

Veilingupdate 20 april: Bloemkool nog wat onregelmatig voor de klok

Bij The Greenery is sinds begin april de aanvoer van bloemkool voor de klok nog wat onregelmatig. Sinds 1 april waren er 15 veildagen waar op 11 daarvan natuur bloemkool klasse I-1 of klasse I-2 voor de klok kwam.

De sortering 8-ten kwam het meeste voor de klok en de prijzen liepen geleidelijk op van 67 cent op 1 april naar 109 cent op 15 april. Gisteren werd 102 cent geklokt en vandaag 111 cent. De 6-en werden op enkele veildagen voor de klok verhandeld voor prijzen tussen 1 en 1,19 euro per stuk. De laatste kasbloemkool werd op 13 april voor de klok gezet. Dat was de sortering 5 I-1 voor 1,24 tot 1,29 euro per stuk. Op ZON fruit & vegetables zijn nog geen prijsnoteringen van bloemkool.

Duitse groothandelsmarkten

Op Duitse groothandelsmarkten werden in de eerste week van april nog maar sporadisch Nederlandse en Belgische bloemkool verhandeld tegen gemiddelde prijzen van 1,80 tot 1,83 euro per stuk voor 6-en. De Italianen zijn daar nog steeds hofleverancier, gevolgd door Frankrijk. De aanvoer van Duitse bloemkool is sinds begin april met 8-en op gang gekomen vanuit de Pfalz. Daarvoor werd in de eerste week van april op de groothandelsmarkt in Hamburg 1,61 euro betaald. Spaanse bloemkool deed toen 2,14 euro voor 6-en en Franse bloemkool gemiddeld 1,69 euro verdeeld over 6-en en 8-en.

Actieweek bij Jumbo

Bij Albert Heijn kost een bloemkool momenteel 2,79 euro per stuk en bij Jumbo loopt vanaf vandaag tot 26 april een actie met een prijs van 1,49 euro per stuk. Jan Linders hanteert met 2,79 euro dezelfde prijs als Albert Heijn. Een halve bloemkool is ook verkrijgbaar voor ook de halve prijs van 1,40.

Maak een eigen dashbord met prijsgrafieken op maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.