Vollegrond

Nieuws laatste update:12 apr 2016

Veiling-update 11 april: Prei zakt, maar niet bij ZON

Het gaat de laatste paar weken gestaag bergaf met de preiprijzen.

Vandaag waren er in preiland voor de veilingklokken alleen plusjes voor de klok van ZON fruit & vegetables. Lang wit ging van 44 cent per kilo op vrijdag naar 46 cent vandaag en dun van 35 cent op donderdag naar 41 cent vandaag.

Verder waren er vandaag veel rode cijfertjes te zien. De laagste prijs was er voor prei 2-3 E MH van Belorta, gezakt van 52 naar 29 cent. Prei 3-4 E MH duikelde van 41 naar 31 cent. Ook in Roeselare en bij The Greenery gingen de prijzen vandaag lager dan voor het weekend. Sortering lang wit van The Greenery haalde met 52 cent wel de hoogste van alle klokprijzen.

Ten opzichte van 2015 is het dit jaar in april wat minder, in 2014 waren de voorjaarsprijzen echter nóg een stukje lager.

Maak zelf uw eigen prijsgrafieken met de klokprijzen van Groenten & Fruit op www.gfactueel.nl/prijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.