Vollegrond

Nieuws laatste update:5 apr 2016

Duitse aspergeteelt vergt 60.000 seizoenkrachten

Duitse aspergetelers hebben hun benodigde hoeveelheid aan los personeel zonder al te veel problemen bij elkaar gekregen. Dat meldt het ‘Gesamtverband der Deutschen Land- und Forstwirtschaflichten Arbeitgeber, een organisatie van werkgevers in de Duitse land- en bosbouw.

Uit de geluiden die de Duitse werkgeversorganisatie voor land- en bosbouw krijgt, maakt het 'Gesamtverband der Deutschen Land- und Forstwirtschaftlichen Arbeitgeber' (GLFA) op dat de aspergetelers hun aantal van naar schatting 60.000 benodigde seizoenkrachten voor dit jaar bij elkaar hebben gekregen. Daarmee nemen aspergetelers een vijfde van het totaal aantal benodigde seizoenkrachten in Duitsland van 300.000 voor haar rekening. Dat meldt de website Fruchthandel.de.

Consumentenprijs stijgt

In Duitsland geldt dit jaar een wettelijk minimumloon van 8 euro per uur. Dat minimum uurtarief gaat de komende jaren verder stijgen tot 9,10 euro per 1 november 2017. Duitse aspergetelers rekenen die verhoging van hun kosten (gedeeltelijk) door in hun prijzen voor de consument. Die betalen 'Ab Hof' iets meer per kilo dan vorig jaar, toen het minimumloon nog op 7,40 euro per uur zat.

Of registreer je om te kunnen reageren.