Vollegrond

Nieuws

Aspergeseizoen voor de vijftiende keer officieel geopend

Het nationale aspergeseizoen 2016 is op ss Rotterdam geopend verklaard. Tweesterren chefkok François Geurds is dit jaar door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur.

Alweer voor de vijftiende keer werd, geheel volgens traditie op de tweede donderdag van april, het nationale aspergeseizoen officieel geopend. De opening vond plaats op het ss Rotterdam, het stoomschip dat ruim 40 jaar de wereldzeeën heeft bevaren.

Proef de lente!

Met het thema Proef de lente! Met de stroom mee, onderdeel van de nationale aspergecampagne Proef de lente! van het Nederlands asperge centrum, wordt verwezen naar de reis vanuit de bakermat van de Nederlandse asperges naar Rotterdam. Maar liefst 95% van alle Nederlandse asperges komt uit zuidelijk Nederland, al worden er ook in de rest van het land steeds meer asperges geteeld. De Maas vormt de verbinding tussen het aspergegebied en Rotterdam.

Nederlands asperge centrum

Het Nederlands asperge centrum heeft als doel de asperge zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen bij de consument. Hiertoe organiseert zij onder andere de jaarlijkse opening van het aspergeseizoen. Dit doet zij met een aantal partners, namelijk: Aceera BV, Brabants Asperge Genootschap, Nationaal Aspergemuseum de Locht, the Greenery en ZON fruit & vegetables.

Of registreer je om te kunnen reageren.