Vollegrond

Nieuws

Spaans aanbod ijsbergsla keldert

Was er enige weken sprake van een overaanbod aan Spaanse ijsbergsla en werden partijen vernietigd, voor de komende weken is er sprake van krapte. De zeer wisselende weersomstandigheden zijn daarvan de oorzaak.

Volgens een bericht op Fruchthandel.de verwachten Spaanse exporteurs voor de komende weken dan ook minder oogstbaar product dat tevens kleiner van omvang zal zijn. De gebruikelijke omvang met 9 of 10 bollen in een doos zullen veelal niet gehaald worden; de omvang blijft steken bij 12 of 14 bollen in een doos. Er is in de komende periode daarom krapte in het Spaanse aanbod van ijsbergsla. Naar verwachting zal de aanvoer zo'n 30% lager zijn dan het niveau in de eerste weken van 2016. Toen was er een overaanbod door extreem warme weersomstandigheden.

Het weer in Murcia

De weersvoorspelling van Weeronline voor de komende 14 dagen voor Murcia geeft aan dat het voorlopig zeer droog blijft in de Zuid-Spaanse provincie. De temperaturen schommelen tussen 18 en 24 graden Celsius en er staat een matige wind met windkracht 3. Schraal weer dus en dat betekent dat de ijsbergsla maar moeizaam tot ontwikkeling komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.