Vollegrond

Nieuws laatste update:10 mrt 2016

Prijzen witlof ZON iets beter dan in februari

De prijzen voor witlof voor de klok van ZON fruit & vegetables gaan tegelijk omhoog (sortering kort grof) en omlaag (sortering lang).

Witlof kort grof noteert vandaag een middenprijs van 68 cent voor de klok van ZON in Venlo. Dat is 4 cent meer dan gisteren en op de prijs van vrijdag na (toen 86 cent, bij vrij kleine aanvoer) de hoogste van de afgelopen weken. In heel februari bewoog de klokprijs voor deze sortering ergens rond de 40 cent. Voor een prijs boven de 70 cent moeten we terug naar 11 januari (79 cent) en voor een prijs van boven de euro terug tot 20 november (1,25 euro).

Vorig jaar begin maart lag de prijs ook tussen de 60 en 70 cent, maar wel met wat grotere aanvoeren.

Witlof lang onderuit

De sortering lang ging vandaag onderuit naar 51 cent, waar dat gisteren nog 74 cent en vrijdag 68 cent was. Toch nog steeds een verbetering ten opzichte van de prijzen rond 30 cent zoals die de laatste zes weken gebruikelijk waren.

Voor betere prijzen moeten we terug naar begin december en november toen ook deze sortering prijzen van boven de euro per kilo opbracht. De prijzen van begin maart 2015 lagen voor witlof lang hoger dan nu, bij flink grotere aanvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.