Vollegrond

Nieuws

Kleurrijk trio nieuwe aspergerassen

Zaadfirma Bejo introduceert een nieuw wit, groen en paars aspergeras. Finalus, Canticus en Erasmus zijn de namen.

Het ras Finalus is een witte asperge die het aanbod aan aspergerassen van Bejo over het seizoen heen compleet maakt. Het ras is geschikt voor het late segment. Binnenkort worden de zaden aan de grond toevertrouwd, vanaf 2017 zijn er dus planten beschikbaar. Het ras is net zo wit als Cumulus.

Eramus heet de nieuwe paarse asperge van Bejo die de zaadfirma dit jaar introduceert. Het 100 procent mannelijke ras vormt een stevig gewas. Dat is opvallend voor paars ras. Het advies is om 5 tot 6 planten per meter te planten.

Canticus is een vroeg ras voor de groene teelt dat Bejo naar verwachting in 2017 wil introduceren. Het ras is geschikt voor de teelt in Noord-Europa.

De rassen vormen een aanvulling op het bestaande assortiment van Bejo met de rassen Cumulus, Prius, Cygnus en Bacchus.

Of registreer je om te kunnen reageren.