Vollegrond

Nieuws

Aceera schrijft nieuwe teelthandleiding over asperge

In de teelt van asperge is er de afgelopen jaren veel veranderd. Daardoor zijn de beschikbare teelthandleidingen redelijk gedateerd. Een aanleiding het bedrijfsadviesteam van Aceera een geactualiseerde teelthandleiding te maken.

De nieuwe teelthandleiding richt zich vooralsnog op de teelt witte asperge in de vollegrond. De handleiding gaat onder andere in op de rassenkeuze, de aanleg van een perceel en de aanpak van gewasbescherming en bemesting. Ook het gebruik van folie komt uiteraard aan de orde. Het is de bedoeling de teelthandleiding in de toekomst uit te breiden met specifieke teeltzaken voor de groene asperge en de teelt in kassen.

De teelthandleiding asperge wordt geleverd in een ringband, zodat er zelf informatie aan kan worden toegevoegd. De handleiding is te bestellen via de Aceera webshop en kost 37,50 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.