Vollegrond

Nieuws

Overname mechanisatiegigant Reesink

Royal Reesink, de moedermaatschappij van onder meer Kamps de Wild, Reesink Technische Handel, Hans van Driel en Agrometius, komt in andere handen.

In de Reesink-groep zitten bedrijven die grondbewerkingsmachines en spuitinstallaties importeren voor onder meer tuin- en landbouw en (smalspoor)trekkers van bijvoorbeeld Claas.

River Acquisition brengt een bod uit op alle aandelen. River Acquisition is een consortium van investeerders met daarin onder meer Gilde Buy Out Partners en de huidige grootaandeelhouders van Royal Reesink Todlin en Navitas Capital. De overname zal geen grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering van Royal Reesink of de aangesloten bedrijven. Het management blijft grotendeels ongewijzigd en het hoofdkantoor blijft in Apeldoorn. De nieuwe eigenaar onderschrijft de huidige groeistrategie van het bedrijf. Door de goede financiële basis die nu ontstaat verwacht Royal Reesink deze strategie van autonome groei en overnames in de toekomst door te kunnen zetten. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) moet de overname nog goedkeuren. De huidige aandeelhouders kunnen waarschijnlijk niet voor april hun aandelen aan River Acquisition verkopen, waardoor de definitieve afronding van de overname nog wel even op zich laat wachten.

Of registreer je om te kunnen reageren.